Barista Cursus

Met de barista cursus van Lupi maak je koffie als een Italiaanse professionele barista. Tijdens de cursus zal de cursist alle basis barista-handelingen worden bijgebracht, zoals:

  • Verschillende soorten bonen /smaken
  • Omgang met apparatuur
  • Soorten koffie en melk
  • Melk schuimen
  • Het bereiden van de verschillende soorten koffie recepten
  • Hygiëne

Deze intensieve training biedt je de kans om dieper in te duiken in de wereld van koffie dan je ooit had gedacht. Met een rijke geschiedenis en traditie om te verkennen, gaat koffie veel verder dan het eenvoudige brouwsel dat we dagelijks consumeren. Je zult ontdekken hoe de oorsprong van een boon de smaak kan beïnvloeden en hoe de juiste technieken het verschil kunnen maken tussen een gemiddelde en een uitzonderlijke kop koffie.

Aan het einde van de cursus krijg de cursist een test om te zien of hij/zij voldoet aan de eisen die Lupi stelt aan haar barista’s. De cursist ontvangt na het slagen van de test een certificaat van deelname. Dit certificaat is een erkenning van je harde werk, toewijding en passie voor het vak, waardoor je je onderscheidt in de koffie-industrie.

De cursus duurt een hele middag, een periode waarin we niet alleen technische vaardigheden bijbrengen, maar ook de filosofie achter Lupi’s benadering van koffie delen. Is de cursist niet geslaagd voor de test dan kan de cursist beslissen de cursus nogmaals te volgen. Wij geloven in voortdurende groei en ontwikkeling en staan altijd klaar om extra begeleiding en ondersteuning te bieden.

Werken bij Lupi?

Heb je geen ervaring als barista, maar wil je graag bij Lupi werken? Dit is geen enkel probleem, wij helpen je graag verder. Lupi staat voor kwaliteit en consistentie en dat leren wij jou graag in onze eigen barista cursus. Wij vinden dat alle vragen die klanten wellicht kunnen stellen duidelijk beantwoord dienen te worden en daar komt een stuk theorie bij kijken. Je leert hierbij ons gehele assortiment tot in detail kennen, de herkomst van onze koffie, het verhaal van Lupi, waar elke handeling voor dient en hoe de klant centraal staat in zijn/haar Lupi beleving. Uiteraard volgt een stuk praktijk want oefening baart kunst.

Naast deze kennis, zullen we je ook trainen in klantenservice vaardigheden. Elke Lupi barista is een ambassadeur van ons merk, en we willen dat elke klant zich welkom en gewaardeerd voelt.

Interesse? Neem contact met ons op en begin je reis in de wereld van premium koffie met Lupi.